Balik Kampung dan Gambar di Majlis Perkahwinan (Entry Bergambar)

by on June 1st, 2012
22 CommentsComments


Assalamualaikum korang!

Macam yang I sibuk tweet-tweet kan minggu lepas, I balik kampung minggu lepas, bagi yang tak tahu, kampung I di Ipoh, Perak. Haaa tu dia, perjalanan berjam-jam jugaklah dari Johor Bahru ke Ipoh. Walaupun kerja I cuma membuta je dalam kereta tu ingat tak letih ke? Haha :P

I balik sekejap je di Ipoh tu, 2 hari je, sebab rindu nak jumpa opah-opah dan atuk I, pastu adik sepupu I pun berkahwin pada hari Sabtu tu jadi memang bagus sangatlah kalau balik kampung kan.

So untuk entry kali ni banyak sangat-sangat gambar, I rasa tak terdaya nak upload semuanye dalam entry ni so I pilih-pilih je lah mana-mana gambar yang sesuai nak dimasukkan hehe, lagipun I jarang sangat bercerita pasal keluarga I kan di blog ni, jadi I ambil kesempatan ni untuk kenalkan la pada pembaca-pembaca setia blog ni pada sebahagian kecil dari ahli keluarga I. :)

Enjoy the photos!

Inilah dia adik sepupu I yang berkahwin tu, isn’t she pretty?

Tahniah lieya, kak yong (I lah kakak sepupu paling tua dalam family sebelah mummy I) ucapkan. :)

Gambar di atas: Yang berbaju purple tu makcik I, yang berbaju oren tu pulak makcik I jugak who is ibu kepada pengantin, dan yang baju biru muda tu mummy I.

Gambar di bawah: Haa ni gambar I dengan adik-adik sepupu perempuan I.

Sebelum pengantin duduk atas pelamin, I dengan adik-adik sepupu I merasa posing maut dulu kat atas pelamin, biasalah ambik berkat gitu hahahaha :P

Gambar sebelah kiri: Ni adik sepupu I yang jugak kakak kepada pengantin. (dah tak available jangan nak mengorat! :P )

Gambar sebelah kanan: Ni adik sepupu lelaki yang paling rapat dengan I waktu I kecik-kecik dulu, kalau dulu-dulu time kitorang kecik, I selalu geng dengan dia buli adik-adik sepupu kitorang yang lain. :P Jangan terpedaya, I pakai heels time ni tu pasal nampak tinggi haha padahal I rendah je berbanding diorang yang tinggi lampai semuanya *true story :P *

Gambar sebelah kiri: Dah panjang dah story pasal dia malas lah nk story dah haha :P

Gambar sebelah kanan: Ni adik sepupu perempuan I yang comel, tahun ni dia akan berdepan dengan PMR. :)

Gambar di atas: Ini gambar adik-adik sepupu I dengan babah I, yang pakai baju kuning spec hitam tu lah babah I, hehe.

Gambar di bawah: Ini adik sepupu I jugak, adik kepada pengantin perempuan. Adik-adik sepupu I ramai tapi yang ada waktu I datang tu cuma ni je lah, nanti next time I snap picture dengan semua sepupu-sepupu I, insyallah.

Gambar pengantin wajib lah ambik banyak-banyak kan? :D

Sama cantik sama padan! Sukeeeee tengok diorang! (^__^)

Ini pulak opah-opah tersayang I.

Gambar sebelah kiri: Ini opah sebelah mummy I, opah I ni dah berumur dah jadi penglihatan dia dah kurang jelas, tapi I sayang sangat dia sebab time I kecik-kecik, opah selalu back-up I kalau I nakal haha :P

Gambar sebelah kanan: Ini pulak opah sebelah babah I, I memang rapat dengan opah sebab time I kecik dulu opah yang jaga I, apa-apa masalah selalu jugak I share dengan opah. Love her so dearly :D

I suka sangat-sangat gambar ni!

Tak! Bukan sebab I nampak tinggi haha *oklah sukalah jugak part tu :P * tapi sebab nampak comel je semua orang, especially opah I yang sempat lagi berborak time gambar ni di-snap hehe.

 

Ok tu je untuk kali ni, have a great weekend everybody!

Next entry ialah entry vlog, comfirm!!!!! :P

 

p/s: Besok atau lusa I akan luangkan masa untuk record vlog, ada apa-apa soalan yang nak I jawab bolehlah di-post di comment bawah entry ni, insyallah I akan cuba jawab di vlog nanti. :D

 

 


Go to the main page

Categories: My Experiences, Yours Truly

Comments

Feed
Trackback URL
  • As salam akak,sy na tnyer,mne akak beli pashmina yg akak pakai dlm gmbar tu ye??

    ReplyReply
  • akak, u sgt2 cantik bile bertudung! n betul2 mnutup aurat.. salute u sis!! smoga berkekalan dgn imej cmni..

    ReplyReply

  • shiedah

    salam.. hihi

    i anak tunggal ke? btw, comel bertudung..tutup dada semua.. :)

    ReplyReply

  • shiedah

  • fast

    makin berseri yana pas pakai tudung,memang tutup aurat sepenuhnya,alhamdulillah,buat la tutorial pakai pashmina tu camne.hehe

    ReplyReply
  • assalamualaikum…walaupun bertudung nampak makin cantik..berseri2 dan bercahaya..suke sgt tgk.ade rahsia kecantikan ke? share la with us =)
    tq

    ReplyReply
  • Salam kak… u look super gorgeous wearing pashmina.. Can you give us the tutorial wearing pashmina please? Like ur style.. :) )) this is special request from Brunei.. :) hope i can get the response from you.. Salam perkenalan..

    ReplyReply
  • sy sgt respek dgn awak..lepas pakai tudung..terus awk pkai tudung dgn cara paling terbaik…
    teruskan sampai bilebile ek..=)

    ReplyReply

  • rf

    cntiknye awak ni:) btw, bru follow ur blog:)

    ReplyReply
  • sy pun kagum sgt dgn akak…semoga terus istiqomah ye.. ;)
    nak jugak la tutorial pakai pashmina labuh macam tu..sejuk je mata memandang… =)

    ReplyReply

  • rynn_kiss12

    kulit u sgt cantekk….jeles sgt2…hihi btw, selain dr u apply rutin skincare, ada apa2 supplement tak yg u amik utk kulit nmpk cntik and tak bermasalah…

    share la with us!

    ReplyReply

  • ina

    kak yana…sy mmg terharu sgt2 tgok kak yana buat perubahan..bukan stakat pakai tudung, tp, betul2 menutup aurat… sy yang dah lama pakai tudung pon, xbetul-betul tutup aurat lagi… insyaAllah, sy pon akan buat perubahan =)

    ReplyReply

  • Hidayah

    Boleh cite pendirian u tentang definisi ‘aurat’? Kagum tengok u berhijrah dari tak pakai tudung n agak seksi kepada pakai tudung dan lengkap menutup aurat.

    Moga dengan perkongsian dan pencerahan u tentang hal ni boleh membuka mata ramai muslimah sekarang yg hanya tutup kepala sahaja tapi dalam konteks keseluruhannya, masih belum menutup aurat (mcm ai^_^). Sekarang ai slowly berhijrah..Alhamdulillah, dari pakai tutup dada, kepada tutup dada..baju plak kadang2 loose..kekadang tak ;p. kekadang pakai sarung lengan, kekadang tak.

    Tapi u lain..mcm petik jari mcm terus jadi ‘org lain’. Besar sungguh Hidayah Allah pada u. Harap u boleh sharing yaaa..

    ReplyReply

  • Hidayah

    @Hidayah:

    eh eh..’dari tak pakai tutup dada, kepada tutup dada’ laa :)

    ReplyReply
  • bile tgk gmbr, mcm konfius mane 1 pengantin, mane 1 awak.. hehe

    ReplyReply

  • nemo

    U….

    I TYPE KAI FONT BESAU BG U PRASAN KOMEN I NEGH. HIHI SOWIE..

    BTW, U PNYE LIPS COLOUR SANTE SANGATTTTTT! HUHUUU.. SHARE LOL.. isnt mac in alibi..? i pegi servey, deaorg ckp dh dicontinued ?? :( (

    pls hit me back :( seyes nak tawuu. wu wu wu.

    ReplyReply

  • nemo

    SANTEK*

    ReplyReply

  • Sha

    hai Liliana Mardiana. Saya Sha, slmt berkenalan. :) Saya suke sangat tengok kulit muka awak! Sangat bersih, putih, gebu dan yg paling penting takde jerawat. Sangat jealous.huhu Kalau sudi boleh tak share cara awak menjaga muka? Sebab muka saya berminyak dan berjerawat la :(

    ReplyReply
  • babah u kacak la.

    ReplyReply
  • setahun tak baca blog ni..

    ReplyReply

  • Sarah

    Yana, kalau tak keberatan buatla tutorial Yana pakai shawl tu….Suka sgt sebab tutup dada… :)

    ReplyReply
  • eh eh opah ibut ;)

    ReplyReply

Leave Comment

Commenting Options

Alternatively, you can create an avatar that will appear whenever you leave a comment on a Gravatar-enabled blog.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.