Archive for the ‘Beauty Tips’ Category

PART 2: Mitos Dan Fakta Radiance Signature Whitening & Glowing Series

Monday, June 2nd, 2014

Salam semua!

Okay jom baca sambungan untuk entry Mitos dan Fakta berkenaan dengan Radiance Signature Whitening & Glowing Series.

 

Mitos 1: “Semua collagen sama je, mana ada yang mampu beri kesan kulit cantik. Mustahil lah”

Fakta: Tidak dinafikan dengan lambakan collagen-collagen yang dijual di pasaran sekarang, memang tidak mustahil yang ada segelintir pihak membuat produk hanya demi mengaut keuntungan semata-mata, dan produk tu pula langsung tidak mendatangkan kesan kepada penggunanya.

Tetapi Radiance Signature Whitening & Glowing Series tidak begitu ye, semua. :)

Bezanya Radiance Signature dengan produk collagen lain ialah Radiance Signature diperbuat daripada 70% collagen ikan grade A dan 30% gluta buah yang merupakan komponen bahan utama yang menjadikan produk ini berkesan dan mujarab bagi memperbaiki sel kulit wajah serta badan dan mencantikkan serta mencerahkan kulit kita. Manakala produk-produk saingan lain mengandungi 70% gula dan hanya 30% collagen, dan ini menyebabkan kesan tidak dapat diperolehi kerana kandungan collagen didalam produk itu terlalu rendah.

Jadi, Radiance Signature sama sekali tidak sama seperti produk collagen lain kerana ianya dihasilkan daripada kajian yang teliti sebelum ia memasuki pasaran demi mendapatkan hasil seperti yang wanita-wanita diluar sana idamkan.

Dan ya, hasilnya bila kulit kita mendapat collagen tambahan daripada Radiance Signature, memang akan dapat lihat kesan kulit yang semakin halus, mulus dan bebas daripada cela.

Mitos 2: “Mana ada collagen yang boleh ‘cerahkan kulit’, takkan la boleh jadi macam tu hanya dengan minum collagen”

Fakta 2: Ianya mungkin mustahil bagi mereka yang tidak memahami sepenuhnya science di sebalik kulit manusia. Haa meh sini I explain sikit mengapa Radiance Signature benar-benar mampu mencerahkan kulit anda, tidak seperti mana-mana collagen lain.

Pertama: Kandungan Vitamin C di dalam Radiance Signature membantu kulit memperbaiki sel-sel yang terdedah dengan pancaran matahari yang menghasilkan melanin berlebihan yang sekaligus mengelapkan tona warna kulit kita. Selain itu, Radiance Signature juga berfungsi sebagai ‘inner sunblock’ didalam badan kita, kerana Vitamin C di dalam Radiance Signature mampu melindungi kulit daripada semakin gelap apabila terdedah dengan pancaran matahari.

Kedua: Collagen ikan grade A di dalam Radiance Signature memberikan sepenuhnya nutrients dan collagen tambahan agar kulit dapat memperbaiki sel-sel sendiri pada waktu malam, sekaligus mengalakkan collagen baru di bawah permukaan kulit untuk menggantikan kulit lama yang rosak kerana masalah pigmentasi seperti jeragat, parut bekas jerawat dan warna kulit yang tidak sekata.

Hasil pengambilan yang konsisten akan membantu kulit menjadi semakin cerah secara menyeluruh dan secerah kulit kita seperti waktu lahir dahulu.

 

Produk berkualiti Radiance Signature yang memberikan hasil ni hanya dijual oleh agen dan stokis berdaftar sahaja. Jangan marah-marah iouls kalau terbeli Radiance Signature tiruan dari seller mana-mana ntah. Haa time tu duit banyak habis tapi kesan tak dapat-dapat, memang tu kes sadis, tak dapat den nak menolong. ;)

Ingat!

JAUHI PRODUK TIRUAN!

Jadilah penguna yang bijak!

Bagi yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Radiance Signature Whitening & Glowing Series ni, boleh Like & Follow pages berikut:

Facebook: Radiance Signature Malaysia

(https://www.facebook.com/RadianceSignatureMalaysia)

Instagram: radiancesignature

 

PART 1: Mitos Dan Fakta Radiance Signature Whitening & Glowing Series

Monday, May 26th, 2014

Salam semua!

Hari ni I nak share dengan semua Mitos dan Fakta berkenaan dengan Radiance Signature.

Macam minggu-minggu sebelum ni, I selalu share yang Radiance Signature ni membantu mencerahkan dan mencantikkan kulit badan, tapi ramai juga yang salah faham dengan khasiat yang terkandungan di dalam collagen Radiance Signature ni.

 

Mitos 1: “Boleh cerah dan gebu? Alaa tak nak lah badan jadi gebu berisi lepas consume collagen ni…”

Fakta 1:  Sebenarnya  ‘gebu’ yang kami maksudkan merujuk kepada keadaan kulit wajah, dimana kulit kita bebas dari jerawat, parut jerawat dan sebarang cela. Hasilnya kulit bukan sahaja semakin cerah tetapi juga semakin gebu sempurna.

Jadi jangan risau, sesetengah collagen lain mungkin memberi effect yang tidak diingini seperti pertambahan berat badan, tetapi TIDAK dengan Radiance Signature ye ;)

Mitos 2: “Radiance Signature ni boleh bantu turunkan berat badan? Tapi saya ni dah kurus, tak mahu la semakin kurus jadinya…”

Fakta 2: Radiance Signature memang mampu membantu mereka yang ingin menurukan berat badan kerana collagen ni membantu menambahkan tenaga dalam badan bagi menggalakkan proses membakar lebihan lemak di dalam badan.

Tetapi bagi mereka yang sedia ada kurus atau underweights, Radiance Signature tidak menggangu proses badan korang untuk menyimpan lemak, tetapi ia akan membantu badan korang untuk menyingkirkan toksin dalaman dan membantu korang mencapai berat badan ideal dengan membekalkan khasiat nutrisi seperti Vitamin C dan sumber collagen.

 

Pastikan beli dari agen dan stokis berdaftar tau! Minta no ID jualan mereka!

Kalau beli sebab nak harga murah tapi dah sah-sah produk palsu, memang 10 kotak pon tak jalan dik non, waktu tu jangan marah-marah agen lain pulak, marahlah pada ‘agen jadian’ yang menjual dengan harga yang kekononnya “harga runtuh” tu. *sarcasm*

 

Ingat!

JAUHI PRODUK TIRUAN!

Jadilah penguna yang bijak!

Bagi yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Radiance Signature Whitening & Glowing Series ni, boleh Like & Follow pages berikut:

Facebook: Radiance Signature Malaysia

(https://www.facebook.com/RadianceSignatureMalaysia)

Instagram: radiancesignature

 

 

 

 

 

Testimoni Exclusive: Atlet Negara & Radiance Signature Whitening & Glowing

Wednesday, May 21st, 2014

Salam korang!

Haaa tajuk tu meletop kan, bukan nak Kiah Propa kat sini hokayyy tapi kami di Radiance Signature ni baru je dapat testimoni dari si cantik manis Rabiatul Adawiyah Bt Mohamed, beliau ni atlet negara yang akan mewakili Malaysia utk komanwel dalam sukan Hoki.

Meletop kan pemain hoki negara pon consume Radiance Signature?

 

Ni gambar testimoni yang dihantar beliau.

Gambar baju kuning tu sebelum consume Radiance Signature dan gambar berbaju merah tu gambar selepas consume Radiance Signature.

Nampak tak perbezaannya? Semakin gebu dan cerah hokay!

Menurut Rabiatul lagi, dia dengan tunang dia (atlet olahraga) pon sama-sama consume Radiance Signature, so sweet kan? ;)

 

Okay dah dah jangan nak gigit-gigit jari dah, gegirl semua kalau nak order Radiance Signature, nak jaga kulit wajah, kulit badan dan kesihatan secara menyeluruh, cepat-cepat dapatkan Radiance Signature okay!

Pastikan beli dari agen dan stokis berdaftar tau! Minta no ID jualan mereka!

Kalau beli sebab nak harga murah tapi dah sah-sah produk palsu, memang 10 kotak pon tak jalan dik non, waktu tu jangan marah-marah agen lain pulak, marahlah pada ‘agen jadian’ yang menjual dengan harga yang kekononnya “harga runtuh” tu. *sarcasm*

 

Ingat!

JAUHI PRODUK TIRUAN!

Jadilah penguna yang bijak!

Bagi yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Radiance Signature Whitening & Glowing Series ni, boleh Like & Follow pages berikut:

Facebook: Radiance Signature Malaysia

(https://www.facebook.com/RadianceSignatureMalaysia)

Instagram: radiancesignature

 

 

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.