Archive for the ‘Beauty Tips’ Category

Skincare: HERSKIN (Introduction + Personal Review)

Sunday, September 28th, 2014

Salam semua!

Hampir tiap-tiap hari I dapat email dan mesej dari readers yang bertanya skincare ape yang I guna selain daripada consume collagen Radiance Signature on daily basis.

Okay sejujurnya sebelum ni I guna pencuci muka dan pelembap Cetaphil je sebab kulit I jenis yg tak bermasalah. Tapi few years back (masa tengah kalut nak cari skincare yang perfect untuk kulit I) I guna macam-macam produk dah, Estee Lauder, SK-II, Lancome,  and some other high end skincare.

Tapi sejak 3-4 bulan ni, kulit I nampak kering sangat-sangat, sebab I kerja di ofis, kulit pulak terdedah dengan air-cond selama 8 jam sehari.

So rasa stress jugaklah sebab bila kulit kering, pakai pelembap pon tak jalan, sebab kulit ni dah kering dari dalam dan bukan dipermukaannya sahaja. Bila kulit kering nampak muka kita agak tua dari sedia ada sebab kulit kering kan macam kesan kedutan halus di kulit kita. *horror movie background sound playing*

Jadi baru-baru ni I dah buat research mengenai beberapa bahan-bahan yang bermanfaat untuk kulit kering dan untuk kulit nampak sihat sempurna. Dan I terjumpa dengan produk Herskin ni.

Mula-mula tu skeptikal jugak sebab I risau kulit I tak serasi jika guna produk baru.  Sesiapa yang rapat dengan I mesti tahu yang I ni sangat-sangat fussy bab-bab skincare.

Sebab in the past I selalu bila I pakai skincare baru, kulit I merajuk hampir 3-4 minggu lamanya. Merajuk macamana? Haa merajuk sebab kulit I mula tumbuh ruam lah, tumbuh bintik-bintik merah macam jerawat-jerawat halus lah. Kalau seminggu tu I boleh terima lagi, sebab sometimes kulit kita perlukan masa 3-4 hari untuk adapt kepada bahan dalam skincare baru, tapi kalau sampai sebulan, huhu seksanyaaa nak tunggu kulit kembali bersih. :(

Tapi I berani untuk mencuba produk Herskin ni sebab bahan-bahan dia berasaskan ingredients yang I memang tahu baik untuk kulit. Kalau diperhatikan satu persatu bahan-bahan dalam Herskin ni memang semuanya ingredients yang Top Notch okay, semuanya digabungkan dalam satu produk, bagus gile.

Jadi I nekad nak cuba jugak, alhamdulillah, tak menyesal langsung hehehe.

One thing I suke mengenai produk Herskin ni ialah effect kulit cantik dan cerah tu tak immediately, which is a good thing, sebab kalau skincare tu bagi kesan cerah dan kulit kita jadi licin dalam masa sesingkat 5-7 hari, risau kalau kandungan di dalam nya ada chemical yang merbahaya seperti mercury, hydroquinone dan apa-apa peroxide yang boleh merosakkan kulit dalam jangka masa panjang.

Jadi selepas guna produk ni selama sebulan, hasilnya memang best, kulit I jadi semakin lembap dan tak kering lagi dan yang paling penting kulit tak berminyak walaupun nampak lembap dan sihat.

Ramai kenalan yang tegur kulit I bersih, cerah dan moist je. Selalu tu walaupun cerah, kulit I nampak kering dan ada sedikit mengelupas di dahi.

Biasalah orang pompuan kan, hepi bebenor lah bila kena tegur dan puji camtu hehe.

Jadi bagi mereka yang masih tercari-cari produk penjagaan kulit yang bersesuaian dengan kulit korang, bolehlah cuba skincare Herskin ni. Herskin ni sesuai untuk semua jenis kulit, kulit kering, kulit normal ataupun kulit berminyak.

1 set Herskin ni ada;
-Sabun pencuci muka
-Skin Toner
-Krim siang dengan SPF 30
-Krim malam

Bahan-bahan yang terdapat dalam produk Herskin ni lah yang menarik minat I untuk mencuba dulu, bahan-bahan seperti;
Argan oil, madu, ekstrak timun, Vitamin E, Vitamin C, Vitamin B3, Alpha Arbutin dan collagen. Yessssss dalam skincare ni ade collagen ouls!

 

Kalau korang skincare addict macam I, hehe, korang mesti tahu ape fungsi combinasi ingredients di atas. Bagi yang tak tahu, nanti di dalam next entry I akan huraikan satu per satu fungsi setiap bahan-bahan tersebut kepada kulit kita. ;)

Selain daripada mengandungi bahan-bahan yang Hiqh Quality untuk hasil marvelous untuk kulit kita, yang paling penting sekali produk Herskin ni Halal dan ada kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) jadi jangan risau dan ragu-ragu, takde bahan chemical berbahaya seperti mercury dan hydroquinone di dalamnya.

Oh and did I mentioned about the packaging? Packaging product Herskin ni scream EXCLUSIVEEEEE okay, I dengan my mom adore gile packaging dia, nampak super expensive walaupun harganya mampu milik.
Bagi yang berminat ingin mencuba produk Herskin ni, bolehlah order dengan I, sebab puas hati sesangat dengan produk Herskin ni hehe, sekarang I jadi agen sah bagi produk ni;

Whatsapp: +6012-7420116

Email: liyanamardiana@gmail.com

Posting poslaju akan dibuat pada setiap hari Isnin, Khamis dan Ahad ye.

 

Jom kita sama-sama berikan yang terbaik untuk penjagaan kulit kita, dalaman kita amalkan collagen terbaik Radiance Signature, luaran pula kita pelihara kulit dengan produk Herskin yang memang rasa heaven gile bila sapu di muka :)

 

 

PART 2: Mitos Dan Fakta Radiance Signature Whitening & Glowing Series

Monday, June 2nd, 2014

Salam semua!

Okay jom baca sambungan untuk entry Mitos dan Fakta berkenaan dengan Radiance Signature Whitening & Glowing Series.

 

Mitos 1: “Semua collagen sama je, mana ada yang mampu beri kesan kulit cantik. Mustahil lah”

Fakta: Tidak dinafikan dengan lambakan collagen-collagen yang dijual di pasaran sekarang, memang tidak mustahil yang ada segelintir pihak membuat produk hanya demi mengaut keuntungan semata-mata, dan produk tu pula langsung tidak mendatangkan kesan kepada penggunanya.

Tetapi Radiance Signature Whitening & Glowing Series tidak begitu ye, semua. :)

Bezanya Radiance Signature dengan produk collagen lain ialah Radiance Signature diperbuat daripada 70% collagen ikan grade A dan 30% gluta buah yang merupakan komponen bahan utama yang menjadikan produk ini berkesan dan mujarab bagi memperbaiki sel kulit wajah serta badan dan mencantikkan serta mencerahkan kulit kita. Manakala produk-produk saingan lain mengandungi 70% gula dan hanya 30% collagen, dan ini menyebabkan kesan tidak dapat diperolehi kerana kandungan collagen didalam produk itu terlalu rendah.

Jadi, Radiance Signature sama sekali tidak sama seperti produk collagen lain kerana ianya dihasilkan daripada kajian yang teliti sebelum ia memasuki pasaran demi mendapatkan hasil seperti yang wanita-wanita diluar sana idamkan.

Dan ya, hasilnya bila kulit kita mendapat collagen tambahan daripada Radiance Signature, memang akan dapat lihat kesan kulit yang semakin halus, mulus dan bebas daripada cela.

Mitos 2: “Mana ada collagen yang boleh ‘cerahkan kulit’, takkan la boleh jadi macam tu hanya dengan minum collagen”

Fakta 2: Ianya mungkin mustahil bagi mereka yang tidak memahami sepenuhnya science di sebalik kulit manusia. Haa meh sini I explain sikit mengapa Radiance Signature benar-benar mampu mencerahkan kulit anda, tidak seperti mana-mana collagen lain.

Pertama: Kandungan Vitamin C di dalam Radiance Signature membantu kulit memperbaiki sel-sel yang terdedah dengan pancaran matahari yang menghasilkan melanin berlebihan yang sekaligus mengelapkan tona warna kulit kita. Selain itu, Radiance Signature juga berfungsi sebagai ‘inner sunblock’ didalam badan kita, kerana Vitamin C di dalam Radiance Signature mampu melindungi kulit daripada semakin gelap apabila terdedah dengan pancaran matahari.

Kedua: Collagen ikan grade A di dalam Radiance Signature memberikan sepenuhnya nutrients dan collagen tambahan agar kulit dapat memperbaiki sel-sel sendiri pada waktu malam, sekaligus mengalakkan collagen baru di bawah permukaan kulit untuk menggantikan kulit lama yang rosak kerana masalah pigmentasi seperti jeragat, parut bekas jerawat dan warna kulit yang tidak sekata.

Hasil pengambilan yang konsisten akan membantu kulit menjadi semakin cerah secara menyeluruh dan secerah kulit kita seperti waktu lahir dahulu.

 

Produk berkualiti Radiance Signature yang memberikan hasil ni hanya dijual oleh agen dan stokis berdaftar sahaja. Jangan marah-marah iouls kalau terbeli Radiance Signature tiruan dari seller mana-mana ntah. Haa time tu duit banyak habis tapi kesan tak dapat-dapat, memang tu kes sadis, tak dapat den nak menolong. ;)

Ingat!

JAUHI PRODUK TIRUAN!

Jadilah penguna yang bijak!

Bagi yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Radiance Signature Whitening & Glowing Series ni, boleh Like & Follow pages berikut:

Facebook: Radiance Signature Malaysia

(https://www.facebook.com/RadianceSignatureMalaysia)

Instagram: radiancesignature

 

PART 1: Mitos Dan Fakta Radiance Signature Whitening & Glowing Series

Monday, May 26th, 2014

Salam semua!

Hari ni I nak share dengan semua Mitos dan Fakta berkenaan dengan Radiance Signature.

Macam minggu-minggu sebelum ni, I selalu share yang Radiance Signature ni membantu mencerahkan dan mencantikkan kulit badan, tapi ramai juga yang salah faham dengan khasiat yang terkandungan di dalam collagen Radiance Signature ni.

 

Mitos 1: “Boleh cerah dan gebu? Alaa tak nak lah badan jadi gebu berisi lepas consume collagen ni…”

Fakta 1:  Sebenarnya  ‘gebu’ yang kami maksudkan merujuk kepada keadaan kulit wajah, dimana kulit kita bebas dari jerawat, parut jerawat dan sebarang cela. Hasilnya kulit bukan sahaja semakin cerah tetapi juga semakin gebu sempurna.

Jadi jangan risau, sesetengah collagen lain mungkin memberi effect yang tidak diingini seperti pertambahan berat badan, tetapi TIDAK dengan Radiance Signature ye ;)

Mitos 2: “Radiance Signature ni boleh bantu turunkan berat badan? Tapi saya ni dah kurus, tak mahu la semakin kurus jadinya…”

Fakta 2: Radiance Signature memang mampu membantu mereka yang ingin menurukan berat badan kerana collagen ni membantu menambahkan tenaga dalam badan bagi menggalakkan proses membakar lebihan lemak di dalam badan.

Tetapi bagi mereka yang sedia ada kurus atau underweights, Radiance Signature tidak menggangu proses badan korang untuk menyimpan lemak, tetapi ia akan membantu badan korang untuk menyingkirkan toksin dalaman dan membantu korang mencapai berat badan ideal dengan membekalkan khasiat nutrisi seperti Vitamin C dan sumber collagen.

 

Pastikan beli dari agen dan stokis berdaftar tau! Minta no ID jualan mereka!

Kalau beli sebab nak harga murah tapi dah sah-sah produk palsu, memang 10 kotak pon tak jalan dik non, waktu tu jangan marah-marah agen lain pulak, marahlah pada ‘agen jadian’ yang menjual dengan harga yang kekononnya “harga runtuh” tu. *sarcasm*

 

Ingat!

JAUHI PRODUK TIRUAN!

Jadilah penguna yang bijak!

Bagi yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Radiance Signature Whitening & Glowing Series ni, boleh Like & Follow pages berikut:

Facebook: Radiance Signature Malaysia

(https://www.facebook.com/RadianceSignatureMalaysia)

Instagram: radiancesignature

 

 

 

 

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.