Archive for the ‘Review’ Category

Testimoni ke-39: Kesan Seawal 3 Hari dengan Radiance Signature Whitening & Glowing Series

Monday, December 29th, 2014

Salam semua!

Seperti biasa, hari ni I nak kongsikan dengan semua testimoni terbaru pengguna collagen Radiance Signature Whitening & Glowing Series. Mesti ramai yang tahu kan, sekarang ni banyak produk collagen yang turut gunakan konsep “Koyakkan sachet dan minum” macam Radiance Signature.

Ada pulak tu yang packaging kotak pon mirip sangat-sangat dengan Radiance Signature haha, erkk kenapa ye sampai macam tu? :P

Tapi jangan risau, kotak lebih kurang sama ke, dalam bentuk sachets jugak ke, kandungan dalam tu memang confirm berbeza tau. Sebab apa Radiance Signature ni menjadi collagen fenomena kesukaan ramai? Sebab ianya berkesan. Itu sahaja formula untuk kejayaan collagen ni. Kajian yang dilakukan untuk menghasilkan collagen ni ambil masa setahun, dan diuji terlebih dahulu keberkesanannya sebelum dipasarkan.

Kesan dia pulak dapat dirasai pengguna dalam masa seawal 3 hari, dan kalau ada yang lambat pon, sebulan dua mesti dapat kesan sebab kesan ni bergantung pada genetik, masalah kulit dan penerimaan badan masing-masing.

I sendiri dah almost 1 tahun amalkan collagen Radiance Signature ni, heee tu pon I ade skip seminggu dua sebab sibuk sangat dengan kerja sampai lupa nak minum. Tapi so far, walaupun terlupa nak minum, kulit tetap maintain cerah dan bersih, takdelah naik apa-apa jerawat walaupun tak minum.

Haa ni testimoni sis yang dah minum collagen Radiance Signature selama 3 hari.

Hee jadi bagi yang belum cuba, jangan risau, I pon skeptical macam ouls jugak dulu, tapi sekarang ni  I hanya maintain pakai sabun pencuci muka, sunblock dengan serum (kadang-kadang baru tonyoh lotion sebagai krim malam) tak payah nak pakai toner, krim siang dan sebagainya.

Sebab semakin berumur ni, kita kena jaga kecantikan dalaman jugak, krim krim muka semua tu boleh jaga luaran kulit kita je, dalaman perlu juga dirawat dengan pengambilan supplement atau collagen tambahan yang benar-benar berkesan.

 

Jadi bagi yang ingin place order boleh lah order dengan I, I agen berdaftar tauuuu;

Whatsapp: +6010-666 5343

                     atau +6012-7420116

(STRICTLY NO CALL)

Email: liyanamardiana@gmail.com

 Member ID I ialah: RSA0028

ID Stokis (supplier I) ialah: RSS23

 

Produk berkualiti Radiance Signature yang memberikan hasil ni hanya dijual oleh agen dan stokis berdaftar sahaja. Jangan marah-marah iouls kalau terbeli Radiance Signature tiruan dari seller mana-mana ntah. Haa time tu duit banyak habis tapi kesan tak dapat-dapat, memang tu kes sadis, tak dapat den nak menolong. ;)

Skincare: HERSKIN (Introduction + Personal Review)

Sunday, September 28th, 2014

Salam semua!

Hampir tiap-tiap hari I dapat email dan mesej dari readers yang bertanya skincare ape yang I guna selain daripada consume collagen Radiance Signature on daily basis.

Okay sejujurnya sebelum ni I guna pencuci muka dan pelembap Cetaphil je sebab kulit I jenis yg tak bermasalah. Tapi few years back (masa tengah kalut nak cari skincare yang perfect untuk kulit I) I guna macam-macam produk dah, Estee Lauder, SK-II, Lancome,  and some other high end skincare.

Tapi sejak 3-4 bulan ni, kulit I nampak kering sangat-sangat, sebab I kerja di ofis, kulit pulak terdedah dengan air-cond selama 8 jam sehari.

So rasa stress jugaklah sebab bila kulit kering, pakai pelembap pon tak jalan, sebab kulit ni dah kering dari dalam dan bukan dipermukaannya sahaja. Bila kulit kering nampak muka kita agak tua dari sedia ada sebab kulit kering kan macam kesan kedutan halus di kulit kita. *horror movie background sound playing*

Jadi baru-baru ni I dah buat research mengenai beberapa bahan-bahan yang bermanfaat untuk kulit kering dan untuk kulit nampak sihat sempurna. Dan I terjumpa dengan produk Herskin ni.

Mula-mula tu skeptikal jugak sebab I risau kulit I tak serasi jika guna produk baru.  Sesiapa yang rapat dengan I mesti tahu yang I ni sangat-sangat fussy bab-bab skincare.

Sebab in the past I selalu bila I pakai skincare baru, kulit I merajuk hampir 3-4 minggu lamanya. Merajuk macamana? Haa merajuk sebab kulit I mula tumbuh ruam lah, tumbuh bintik-bintik merah macam jerawat-jerawat halus lah. Kalau seminggu tu I boleh terima lagi, sebab sometimes kulit kita perlukan masa 3-4 hari untuk adapt kepada bahan dalam skincare baru, tapi kalau sampai sebulan, huhu seksanyaaa nak tunggu kulit kembali bersih. :(

Tapi I berani untuk mencuba produk Herskin ni sebab bahan-bahan dia berasaskan ingredients yang I memang tahu baik untuk kulit. Kalau diperhatikan satu persatu bahan-bahan dalam Herskin ni memang semuanya ingredients yang Top Notch okay, semuanya digabungkan dalam satu produk, bagus gile.

Jadi I nekad nak cuba jugak, alhamdulillah, tak menyesal langsung hehehe.

One thing I suke mengenai produk Herskin ni ialah effect kulit cantik dan cerah tu tak immediately, which is a good thing, sebab kalau skincare tu bagi kesan cerah dan kulit kita jadi licin dalam masa sesingkat 5-7 hari, risau kalau kandungan di dalam nya ada chemical yang merbahaya seperti mercury, hydroquinone dan apa-apa peroxide yang boleh merosakkan kulit dalam jangka masa panjang.

Jadi selepas guna produk ni selama sebulan, hasilnya memang best, kulit I jadi semakin lembap dan tak kering lagi dan yang paling penting kulit tak berminyak walaupun nampak lembap dan sihat.

Ramai kenalan yang tegur kulit I bersih, cerah dan moist je. Selalu tu walaupun cerah, kulit I nampak kering dan ada sedikit mengelupas di dahi.

Biasalah orang pompuan kan, hepi bebenor lah bila kena tegur dan puji camtu hehe.

Jadi bagi mereka yang masih tercari-cari produk penjagaan kulit yang bersesuaian dengan kulit korang, bolehlah cuba skincare Herskin ni. Herskin ni sesuai untuk semua jenis kulit, kulit kering, kulit normal ataupun kulit berminyak.

1 set Herskin ni ada;
-Sabun pencuci muka
-Skin Toner
-Krim siang dengan SPF 30
-Krim malam

Bahan-bahan yang terdapat dalam produk Herskin ni lah yang menarik minat I untuk mencuba dulu, bahan-bahan seperti;
Argan oil, madu, ekstrak timun, Vitamin E, Vitamin C, Vitamin B3, Alpha Arbutin dan collagen. Yessssss dalam skincare ni ade collagen ouls!

 

Kalau korang skincare addict macam I, hehe, korang mesti tahu ape fungsi combinasi ingredients di atas. Bagi yang tak tahu, nanti di dalam next entry I akan huraikan satu per satu fungsi setiap bahan-bahan tersebut kepada kulit kita. ;)

Selain daripada mengandungi bahan-bahan yang Hiqh Quality untuk hasil marvelous untuk kulit kita, yang paling penting sekali produk Herskin ni Halal dan ada kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) jadi jangan risau dan ragu-ragu, takde bahan chemical berbahaya seperti mercury dan hydroquinone di dalamnya.

Oh and did I mentioned about the packaging? Packaging product Herskin ni scream EXCLUSIVEEEEE okay, I dengan my mom adore gile packaging dia, nampak super expensive walaupun harganya mampu milik.
Bagi yang berminat ingin mencuba produk Herskin ni, bolehlah order dengan I, sebab puas hati sesangat dengan produk Herskin ni hehe, sekarang I jadi agen sah bagi produk ni;

Whatsapp: +6012-7420116

Email: liyanamardiana@gmail.com

Posting poslaju akan dibuat pada setiap hari Isnin, Khamis dan Ahad ye.

 

Jom kita sama-sama berikan yang terbaik untuk penjagaan kulit kita, dalaman kita amalkan collagen terbaik Radiance Signature, luaran pula kita pelihara kulit dengan produk Herskin yang memang rasa heaven gile bila sapu di muka :)

 

 

Testimoni 26: Cerah, Gebu dan Pinkish dengan Radiance Signature

Monday, August 25th, 2014

Salam korang!

Sebelum I terlupa,jangan lupa tau hari ni tonton TV3 rancangan Wanita Hari Ini okay? Radiance Signature akan bersiaran langsung heeee jadi bagi yang ingin mendengar penjelasan mengenai collagen fenomena  Radiance Signature ni daripada Founder Radiance Signature dan Duta mereka sendiri, bolehlah tonton nanti okay ;)
Ok ni testimoni dari sis comel yang dah consume Radiance Signature sebanyak 2 kotak, yang sebelah kiri BEFORE, dan sebelah kanan AFTER.
Nampak tak perbezaannya?
Tak payah bersolek, kulit dan cerah pinkish dan bersih sangat-sangat. Inilah hasil mengamalkan collagen Radiance Signature.
Jadi bagi yang belum mencuba atau yang ingin mendapatkan collagen Radiance Signature yang ORIGINAL, bolehlah order dengan I ye ;)
Apa-apa pertanyaan untuk pembelian bolehlah hubungi I di;

Whatsapp: 012-7420116

Email: liyanamardiana@gmail.com

 Member ID I ialah: RSA0028

Posting poslaju akan dibuat pada setiap hari Selasa, Khamis dan Ahad ye.

 

Produk berkualiti Radiance Signature yang memberikan hasil ni hanya dijual oleh agen dan stokis berdCaftar sahaja. Jangan marah-marah iouls kalau terbeli Radiance Signature tiruan dari seller mana-mana ntah. Haa time tu duit banyak habis tapi kesan tak dapat-dapat, memang tu kes sadis, tak dapat den nak menolong. ;)

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.