Archive for the ‘Review’ Category

Skincare: HERSKIN (Introduction + Personal Review)

Sunday, September 28th, 2014

Salam semua!

Hampir tiap-tiap hari I dapat email dan mesej dari readers yang bertanya skincare ape yang I guna selain daripada consume collagen Radiance Signature on daily basis.

Okay sejujurnya sebelum ni I guna pencuci muka dan pelembap Cetaphil je sebab kulit I jenis yg tak bermasalah. Tapi few years back (masa tengah kalut nak cari skincare yang perfect untuk kulit I) I guna macam-macam produk dah, Estee Lauder, SK-II, Lancome,  and some other high end skincare.

Tapi sejak 3-4 bulan ni, kulit I nampak kering sangat-sangat, sebab I kerja di ofis, kulit pulak terdedah dengan air-cond selama 8 jam sehari.

So rasa stress jugaklah sebab bila kulit kering, pakai pelembap pon tak jalan, sebab kulit ni dah kering dari dalam dan bukan dipermukaannya sahaja. Bila kulit kering nampak muka kita agak tua dari sedia ada sebab kulit kering kan macam kesan kedutan halus di kulit kita. *horror movie background sound playing*

Jadi baru-baru ni I dah buat research mengenai beberapa bahan-bahan yang bermanfaat untuk kulit kering dan untuk kulit nampak sihat sempurna. Dan I terjumpa dengan produk Herskin ni.

Mula-mula tu skeptikal jugak sebab I risau kulit I tak serasi jika guna produk baru.  Sesiapa yang rapat dengan I mesti tahu yang I ni sangat-sangat fussy bab-bab skincare.

Sebab in the past I selalu bila I pakai skincare baru, kulit I merajuk hampir 3-4 minggu lamanya. Merajuk macamana? Haa merajuk sebab kulit I mula tumbuh ruam lah, tumbuh bintik-bintik merah macam jerawat-jerawat halus lah. Kalau seminggu tu I boleh terima lagi, sebab sometimes kulit kita perlukan masa 3-4 hari untuk adapt kepada bahan dalam skincare baru, tapi kalau sampai sebulan, huhu seksanyaaa nak tunggu kulit kembali bersih. :(

Tapi I berani untuk mencuba produk Herskin ni sebab bahan-bahan dia berasaskan ingredients yang I memang tahu baik untuk kulit. Kalau diperhatikan satu persatu bahan-bahan dalam Herskin ni memang semuanya ingredients yang Top Notch okay, semuanya digabungkan dalam satu produk, bagus gile.

Jadi I nekad nak cuba jugak, alhamdulillah, tak menyesal langsung hehehe.

One thing I suke mengenai produk Herskin ni ialah effect kulit cantik dan cerah tu tak immediately, which is a good thing, sebab kalau skincare tu bagi kesan cerah dan kulit kita jadi licin dalam masa sesingkat 5-7 hari, risau kalau kandungan di dalam nya ada chemical yang merbahaya seperti mercury, hydroquinone dan apa-apa peroxide yang boleh merosakkan kulit dalam jangka masa panjang.

Jadi selepas guna produk ni selama sebulan, hasilnya memang best, kulit I jadi semakin lembap dan tak kering lagi dan yang paling penting kulit tak berminyak walaupun nampak lembap dan sihat.

Ramai kenalan yang tegur kulit I bersih, cerah dan moist je. Selalu tu walaupun cerah, kulit I nampak kering dan ada sedikit mengelupas di dahi.

Biasalah orang pompuan kan, hepi bebenor lah bila kena tegur dan puji camtu hehe.

Jadi bagi mereka yang masih tercari-cari produk penjagaan kulit yang bersesuaian dengan kulit korang, bolehlah cuba skincare Herskin ni. Herskin ni sesuai untuk semua jenis kulit, kulit kering, kulit normal ataupun kulit berminyak.

1 set Herskin ni ada;
-Sabun pencuci muka
-Skin Toner
-Krim siang dengan SPF 30
-Krim malam

Bahan-bahan yang terdapat dalam produk Herskin ni lah yang menarik minat I untuk mencuba dulu, bahan-bahan seperti;
Argan oil, madu, ekstrak timun, Vitamin E, Vitamin C, Vitamin B3, Alpha Arbutin dan collagen. Yessssss dalam skincare ni ade collagen ouls!

 

Kalau korang skincare addict macam I, hehe, korang mesti tahu ape fungsi combinasi ingredients di atas. Bagi yang tak tahu, nanti di dalam next entry I akan huraikan satu per satu fungsi setiap bahan-bahan tersebut kepada kulit kita. ;)

Selain daripada mengandungi bahan-bahan yang Hiqh Quality untuk hasil marvelous untuk kulit kita, yang paling penting sekali produk Herskin ni Halal dan ada kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) jadi jangan risau dan ragu-ragu, takde bahan chemical berbahaya seperti mercury dan hydroquinone di dalamnya.

Oh and did I mentioned about the packaging? Packaging product Herskin ni scream EXCLUSIVEEEEE okay, I dengan my mom adore gile packaging dia, nampak super expensive walaupun harganya mampu milik.
Bagi yang berminat ingin mencuba produk Herskin ni, bolehlah order dengan I, sebab puas hati sesangat dengan produk Herskin ni hehe, sekarang I jadi agen sah bagi produk ni;

Whatsapp: +6012-7420116

Email: liyanamardiana@gmail.com

Posting poslaju akan dibuat pada setiap hari Isnin, Khamis dan Ahad ye.

 

Jom kita sama-sama berikan yang terbaik untuk penjagaan kulit kita, dalaman kita amalkan collagen terbaik Radiance Signature, luaran pula kita pelihara kulit dengan produk Herskin yang memang rasa heaven gile bila sapu di muka :)

 

 

Testimoni 26: Cerah, Gebu dan Pinkish dengan Radiance Signature

Monday, August 25th, 2014

Salam korang!

Sebelum I terlupa,jangan lupa tau hari ni tonton TV3 rancangan Wanita Hari Ini okay? Radiance Signature akan bersiaran langsung heeee jadi bagi yang ingin mendengar penjelasan mengenai collagen fenomena  Radiance Signature ni daripada Founder Radiance Signature dan Duta mereka sendiri, bolehlah tonton nanti okay ;)
Ok ni testimoni dari sis comel yang dah consume Radiance Signature sebanyak 2 kotak, yang sebelah kiri BEFORE, dan sebelah kanan AFTER.
Nampak tak perbezaannya?
Tak payah bersolek, kulit dan cerah pinkish dan bersih sangat-sangat. Inilah hasil mengamalkan collagen Radiance Signature.
Jadi bagi yang belum mencuba atau yang ingin mendapatkan collagen Radiance Signature yang ORIGINAL, bolehlah order dengan I ye ;)
Apa-apa pertanyaan untuk pembelian bolehlah hubungi I di;

Whatsapp: 012-7420116

Email: liyanamardiana@gmail.com

 Member ID I ialah: RSA0028

Posting poslaju akan dibuat pada setiap hari Selasa, Khamis dan Ahad ye.

 

Produk berkualiti Radiance Signature yang memberikan hasil ni hanya dijual oleh agen dan stokis berdCaftar sahaja. Jangan marah-marah iouls kalau terbeli Radiance Signature tiruan dari seller mana-mana ntah. Haa time tu duit banyak habis tapi kesan tak dapat-dapat, memang tu kes sadis, tak dapat den nak menolong. ;)

Radiance Signature di dalam rancangan Nasi Lemak Kopi O’ di TV9

Tuesday, June 24th, 2014

Salam semua!

 

Bagi yang tak terlepas menonton rancangan Nasi Lemak Kopi O (NLKO) di saluran TV9 pada hari Ahad lepas, mesti korang dapat tengok segmen temubual dengan Radiance Signature kan? :D

Segmen tu berlangsung pada pukul 9 am camtu, tetapi don’t worry bagi yang terlepas untuk menonton talk show tu secara lansung pada hari Ahad lepas, bolehlah tengok secara online dengan melayari website Saluran TV 9 di;

 

Ini sneak view di belakang tabir sewaktu sesi temubual untuk memperkenalkan Radiance Signature Whitening & Glowing Series di dalam rancangan Nasi Lemak Kopi O.

 

Haa perkenalkanlah disebelah pengacara NLKO tu lah salah seorang daripada  pengasas Radiance Signature iaitu Firdaus Manaf. Pengasas Radiance Signature ni ada 3 orang tau, selain dari Firdaus, ada juga Ilyana Zainoddin dan Najah Syakila.

 

Dan disebelah Firdaus ialah duta terbaru Radiance Signature Whitening & Glowing Series iaitu Ameera Zaini.

So lepas ni wajah beliau lah yang akan menghiasi iklan-iklan bagi mempromosikan produk Radiance Signature Whitening & Glowing Series ni.

 

I doakan yang terbaik untuk Radiance Signature Sdn Bhd, mereka telah menjadi keluarga yang baik dan sangat supportive kepada semua agen dan stokis-stokis mereka. :)

 

Bagi yang PM dan bertanya pada I sama ada lepas dah tak jadi duta produk ni I stop consume Radiance Signature ke tak hahaha no no darling, I masih consume collagen Radiance Signature ni, sejak bulan November 2013 sehinggalah sekarang bulan June 2014. Sebab I sendiri sangat berpuas hati dengan kesan collagen ni pada kulit I jadi memang I nak maintain kan kulit I secara berterusan dengan pengambilan collagen ni :D

 

Jadi bagi yang ingin mendapatkan maklumat lebih lanjut atau ingin order produk Radiance Signature, sila dapatkan daripada agen-agen dan stokis berdaftar okay. Takmo terbeli Radiance Signature yang tiruan okay! Kalau nak order dengan I pon boleh, I masih kekal agen berdaftar Radiance Signature yeee. :D

 

Produk berkualiti Radiance Signature yang memberikan hasil ni hanya dijual oleh agen dan stokis berdaftar sahaja. Jangan marah-marah iouls kalau terbeli Radiance Signature tiruan dari seller mana-mana ntah. Haa time tu duit banyak habis tapi kesan tak dapat-dapat, memang tu kes sadis, tak dapat den nak menolong. ;)

Ingat!

JAUHI PRODUK TIRUAN!

Jadilah penguna yang bijak

Bagi yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Radiance Signature Whitening & Glowing Series ni, boleh Like & Follow pages berikut:

Facebook: Radiance Signature Malaysia

(https://www.facebook.com/RadianceSignatureMalaysia)

Instagram: radiancesignature

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.