Archive for the ‘Skincare’ Category

Skincare: HERSKIN (Introduction + Personal Review)

Sunday, September 28th, 2014

Salam semua!

Hampir tiap-tiap hari I dapat email dan mesej dari readers yang bertanya skincare ape yang I guna selain daripada consume collagen Radiance Signature on daily basis.

Okay sejujurnya sebelum ni I guna pencuci muka dan pelembap Cetaphil je sebab kulit I jenis yg tak bermasalah. Tapi few years back (masa tengah kalut nak cari skincare yang perfect untuk kulit I) I guna macam-macam produk dah, Estee Lauder, SK-II, Lancome,  and some other high end skincare.

Tapi sejak 3-4 bulan ni, kulit I nampak kering sangat-sangat, sebab I kerja di ofis, kulit pulak terdedah dengan air-cond selama 8 jam sehari.

So rasa stress jugaklah sebab bila kulit kering, pakai pelembap pon tak jalan, sebab kulit ni dah kering dari dalam dan bukan dipermukaannya sahaja. Bila kulit kering nampak muka kita agak tua dari sedia ada sebab kulit kering kan macam kesan kedutan halus di kulit kita. *horror movie background sound playing*

Jadi baru-baru ni I dah buat research mengenai beberapa bahan-bahan yang bermanfaat untuk kulit kering dan untuk kulit nampak sihat sempurna. Dan I terjumpa dengan produk Herskin ni.

Mula-mula tu skeptikal jugak sebab I risau kulit I tak serasi jika guna produk baru.  Sesiapa yang rapat dengan I mesti tahu yang I ni sangat-sangat fussy bab-bab skincare.

Sebab in the past I selalu bila I pakai skincare baru, kulit I merajuk hampir 3-4 minggu lamanya. Merajuk macamana? Haa merajuk sebab kulit I mula tumbuh ruam lah, tumbuh bintik-bintik merah macam jerawat-jerawat halus lah. Kalau seminggu tu I boleh terima lagi, sebab sometimes kulit kita perlukan masa 3-4 hari untuk adapt kepada bahan dalam skincare baru, tapi kalau sampai sebulan, huhu seksanyaaa nak tunggu kulit kembali bersih. :(

Tapi I berani untuk mencuba produk Herskin ni sebab bahan-bahan dia berasaskan ingredients yang I memang tahu baik untuk kulit. Kalau diperhatikan satu persatu bahan-bahan dalam Herskin ni memang semuanya ingredients yang Top Notch okay, semuanya digabungkan dalam satu produk, bagus gile.

Jadi I nekad nak cuba jugak, alhamdulillah, tak menyesal langsung hehehe.

One thing I suke mengenai produk Herskin ni ialah effect kulit cantik dan cerah tu tak immediately, which is a good thing, sebab kalau skincare tu bagi kesan cerah dan kulit kita jadi licin dalam masa sesingkat 5-7 hari, risau kalau kandungan di dalam nya ada chemical yang merbahaya seperti mercury, hydroquinone dan apa-apa peroxide yang boleh merosakkan kulit dalam jangka masa panjang.

Jadi selepas guna produk ni selama sebulan, hasilnya memang best, kulit I jadi semakin lembap dan tak kering lagi dan yang paling penting kulit tak berminyak walaupun nampak lembap dan sihat.

Ramai kenalan yang tegur kulit I bersih, cerah dan moist je. Selalu tu walaupun cerah, kulit I nampak kering dan ada sedikit mengelupas di dahi.

Biasalah orang pompuan kan, hepi bebenor lah bila kena tegur dan puji camtu hehe.

Jadi bagi mereka yang masih tercari-cari produk penjagaan kulit yang bersesuaian dengan kulit korang, bolehlah cuba skincare Herskin ni. Herskin ni sesuai untuk semua jenis kulit, kulit kering, kulit normal ataupun kulit berminyak.

1 set Herskin ni ada;
-Sabun pencuci muka
-Skin Toner
-Krim siang dengan SPF 30
-Krim malam

Bahan-bahan yang terdapat dalam produk Herskin ni lah yang menarik minat I untuk mencuba dulu, bahan-bahan seperti;
Argan oil, madu, ekstrak timun, Vitamin E, Vitamin C, Vitamin B3, Alpha Arbutin dan collagen. Yessssss dalam skincare ni ade collagen ouls!

 

Kalau korang skincare addict macam I, hehe, korang mesti tahu ape fungsi combinasi ingredients di atas. Bagi yang tak tahu, nanti di dalam next entry I akan huraikan satu per satu fungsi setiap bahan-bahan tersebut kepada kulit kita. ;)

Selain daripada mengandungi bahan-bahan yang Hiqh Quality untuk hasil marvelous untuk kulit kita, yang paling penting sekali produk Herskin ni Halal dan ada kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) jadi jangan risau dan ragu-ragu, takde bahan chemical berbahaya seperti mercury dan hydroquinone di dalamnya.

Oh and did I mentioned about the packaging? Packaging product Herskin ni scream EXCLUSIVEEEEE okay, I dengan my mom adore gile packaging dia, nampak super expensive walaupun harganya mampu milik.
Bagi yang berminat ingin mencuba produk Herskin ni, bolehlah order dengan I, sebab puas hati sesangat dengan produk Herskin ni hehe, sekarang I jadi agen sah bagi produk ni;

Whatsapp: +6012-7420116

Email: liyanamardiana@gmail.com

Posting poslaju akan dibuat pada setiap hari Isnin, Khamis dan Ahad ye.

 

Jom kita sama-sama berikan yang terbaik untuk penjagaan kulit kita, dalaman kita amalkan collagen terbaik Radiance Signature, luaran pula kita pelihara kulit dengan produk Herskin yang memang rasa heaven gile bila sapu di muka :)

 

 

3 Tips Mudah untuk Kulit Flawless & Glowing

Tuesday, May 13th, 2014

Salam semua!

Kulit yang nampak flawless dan glowing berseri memang trend yang digemari semua kan? Jom baca 3 tips mudah untuk diamalkan bagi mendapatkan kulit glowing seiras retis Korean hehe.

 

1. Exfoliation/Scrub

Recommended Brand: Origins Modern Friction Nature’s Gentle Dermabrasion

Kulit yang banyak sel-sel mati memang nampak kusam dan tak berseri, jadi kena lah rajin sental sel-sel kulit mati tu dengan menggunakan exfoliator.. I memang selalu bertukar-tukar scrub muka but the one from Origins’ is definitely in my top list of favorite scrub so far. I guna 2 kali seminggu, dan tadaaaaa sel-sel kulit mati dah berkurang. ;)

 

2. Collagen

Recommended Brand: Radiance Signature Whitening & Glowing Series

Semua dah tahu kan collagen yang I sentiasa amalkan ialah Radiance Signature Whitening & Glowing Series? Haaa, inilah cara paling mudah, berkesan dan menjimatkan untuk kita dapatkan kulit yang glowing berseri.

Sebabnya mudah, bila dalaman kita mendapat khasiat dan nutrisi tambahan, serta collagen yang berfungsi untuk membekalkan collagen tambahan ke dalam kulit kita, automatically kulit kita akan nampak berseri dan glowing.

Kalau tak percaya cubalah google, betapa ramainya retis-retis Korean ni yang amalkan collagen dan supplements tambahan untuk menjaga kulit mereka.

Credit:

Tudung bawal corak yang I pakai ni dari butik QaylaQueens

(Instagram: qaylaqueens)

 

3. Elakkan memakai 2-Way Cake Powder

Recommended Brand: Snow BB Soothing cushion Laneige

Kenapa I kata elakkan?

Okay begini, kalau kita nak kesan kulit yang kelihatan glowing, kulit kita tak boleh terlalu kering, dan hasil pemakaian bedak compact two-way cake memang memberi kesan kulit yang nampak kering dan well ‘berbedak’. Plainly unnatural.

Tu sebab I tak berminat nak pakai two-way cake powder, I lebih prefer guna BB cream (CC cream memang tengah ‘IN’ tapi so far I lebih prefer guna good quality BB cream) atau bagi yang mahukan effect lebih glamourous, guna luminous foundation yang boleh reflect cahaya dengan baik, kesannya permukaan kulit yang sedia ada halus dan berseri lepas amalkan collagen akan kelihatan lebih glowing berseri bila kita guna BB cream atau luminous foundation.

 

Produk berkualiti Radiance Signature yang memberikan hasil ni hanya dijual oleh agen dan stokis berdaftar sahaja. Jangan marah-marah iouls kalau terbeli Radiance Signature tiruan dari seller mana-mana ntah. Haa time tu duit banyak habis tapi kesan tak dapat-dapat, memang tu kes sadis, tak dapat den nak menolong. ;)

Ingat!

JAUHI PRODUK TIRUAN!

Jadilah penguna yang bijak!

Bagi yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Radiance Signature Whitening & Glowing Series ni, boleh Like & Follow pages berikut:

Facebook: Radiance Signature Malaysia

(https://www.facebook.com/RadianceSignatureMalaysia)

Instagram: radiancesignature

 

 

Radiance Signature: Cara mudah untuk Solekan Wajah Bertahan Lebih Lama

Tuesday, April 29th, 2014

Salam semua

Ok untuk entry kali ni I nak share kan dengan semua salah satu benefit yg I dah perolehi sepanjang 5 bulan I amalkan Radiance Signature, *wink

Solekan wajah bertahan  lama.

Bagi mereka yang perlu bersolek ke tempat kerja atau ke college, mesti annoying kan bila penat-penat kita bersolek tapi akhirnya mekap tu tak tahan lama?

Baru pakai 4-5 jam, dah mula luntur, bercapok dan muka berminyak-minyak, macam tak solek je?

Haa meh sini dengar cara mudah untuk dapatkan kulit lembut yang sihat, kurang berminyak dan yang membantu kulit mengurangkan minyak secara semulajadi. Ini lah dia salah satu kebaikan yg I dapat selepas berbulan amalkan Radiance Signature. Kulit I jadi mudah sebati dengan solekan, tak perlu guna sponge atau brush untuk oleskan mekap tu, I guna jari je sebab kulit lembap dan moist selalu.

Dan yang paling best, I tak perlu nak guna makeup primer.

Fungsi makeup primer ni untuk membantu mekap bertahan lebih lama di atas permukaan kulit dan bantu kulit kita lembap supaya senang mekap tu di pakai.

Tapi  sekarang tiap-tiap hari I cuma guna BB cream dan selapis translucent powder, dan mekap I bertahan sehingga ke waktu malam, tak perlu nak touch-up atau mekap semula.

Dan kulit memang terasa lembap je, tak kering langsung walaupun berjam-jam duduk bawah air-cond. Sebab I ni spesis yang malas, nak cepat je selalu, mana sempat nak tempek moisturizer semua tu, cuma sempat calit mana-mana yg penting je sebelum keluar ke ofis.

Jadi lepas guna Radiance Signature ni, minyak kat kulit muka I lebih terkawal, tu lah hasilnya solekan bertahan lama dan tak mudah luntur walaupun berpeluh dan duduk di bawah cahaya matahari.

Overall memang two thumbs up untuk collagen Radiance Signature,puas hati sesangat kulit jadi semakin cerah dan glowing dan bila I memilih untuk bersolek, I cuma guna BB cream sebagai asas, tak perlu mekap over sangat, saving sikit duit beli mekap haha :p

Produk berkualiti Radiance Signature yang memberikan hasil ni hanya dijual oleh agen dan stokis berdaftar sahaja. Jangan marah-marah iouls kalau terbeli Radiance Signature tiruan dari seller mana-mana ntah. Haa time tu duit banyak habis tapi kesan tak dapat-dapat, memang tu kes sadis, tak dapat den nak menolong. ;)

Ingat!

JAUHI PRODUK TIRUAN!

Jadilah penguna yang bijak!

Bagi yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Radiance Signature Whitening & Glowing Series ni, boleh Like & Follow pages berikut:

Facebook: Radiance Signature Malaysia

(https://www.facebook.com/RadianceSignatureMalaysia)

Instagram: radiancesignature

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.