Archive for the ‘Skincare’ Category

3 Tips Mudah untuk Kulit Flawless & Glowing

Tuesday, May 13th, 2014

Salam semua!

Kulit yang nampak flawless dan glowing berseri memang trend yang digemari semua kan? Jom baca 3 tips mudah untuk diamalkan bagi mendapatkan kulit glowing seiras retis Korean hehe.

 

1. Exfoliation/Scrub

Recommended Brand: Origins Modern Friction Nature’s Gentle Dermabrasion

Kulit yang banyak sel-sel mati memang nampak kusam dan tak berseri, jadi kena lah rajin sental sel-sel kulit mati tu dengan menggunakan exfoliator.. I memang selalu bertukar-tukar scrub muka but the one from Origins’ is definitely in my top list of favorite scrub so far. I guna 2 kali seminggu, dan tadaaaaa sel-sel kulit mati dah berkurang. ;)

 

2. Collagen

Recommended Brand: Radiance Signature Whitening & Glowing Series

Semua dah tahu kan collagen yang I sentiasa amalkan ialah Radiance Signature Whitening & Glowing Series? Haaa, inilah cara paling mudah, berkesan dan menjimatkan untuk kita dapatkan kulit yang glowing berseri.

Sebabnya mudah, bila dalaman kita mendapat khasiat dan nutrisi tambahan, serta collagen yang berfungsi untuk membekalkan collagen tambahan ke dalam kulit kita, automatically kulit kita akan nampak berseri dan glowing.

Kalau tak percaya cubalah google, betapa ramainya retis-retis Korean ni yang amalkan collagen dan supplements tambahan untuk menjaga kulit mereka.

Credit:

Tudung bawal corak yang I pakai ni dari butik QaylaQueens

(Instagram: qaylaqueens)

 

3. Elakkan memakai 2-Way Cake Powder

Recommended Brand: Snow BB Soothing cushion Laneige

Kenapa I kata elakkan?

Okay begini, kalau kita nak kesan kulit yang kelihatan glowing, kulit kita tak boleh terlalu kering, dan hasil pemakaian bedak compact two-way cake memang memberi kesan kulit yang nampak kering dan well ‘berbedak’. Plainly unnatural.

Tu sebab I tak berminat nak pakai two-way cake powder, I lebih prefer guna BB cream (CC cream memang tengah ‘IN’ tapi so far I lebih prefer guna good quality BB cream) atau bagi yang mahukan effect lebih glamourous, guna luminous foundation yang boleh reflect cahaya dengan baik, kesannya permukaan kulit yang sedia ada halus dan berseri lepas amalkan collagen akan kelihatan lebih glowing berseri bila kita guna BB cream atau luminous foundation.

 

Produk berkualiti Radiance Signature yang memberikan hasil ni hanya dijual oleh agen dan stokis berdaftar sahaja. Jangan marah-marah iouls kalau terbeli Radiance Signature tiruan dari seller mana-mana ntah. Haa time tu duit banyak habis tapi kesan tak dapat-dapat, memang tu kes sadis, tak dapat den nak menolong. ;)

Ingat!

JAUHI PRODUK TIRUAN!

Jadilah penguna yang bijak!

Bagi yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Radiance Signature Whitening & Glowing Series ni, boleh Like & Follow pages berikut:

Facebook: Radiance Signature Malaysia

(https://www.facebook.com/RadianceSignatureMalaysia)

Instagram: radiancesignature

 

 

Radiance Signature: Cara mudah untuk Solekan Wajah Bertahan Lebih Lama

Tuesday, April 29th, 2014

Salam semua

Ok untuk entry kali ni I nak share kan dengan semua salah satu benefit yg I dah perolehi sepanjang 5 bulan I amalkan Radiance Signature, *wink

Solekan wajah bertahan  lama.

Bagi mereka yang perlu bersolek ke tempat kerja atau ke college, mesti annoying kan bila penat-penat kita bersolek tapi akhirnya mekap tu tak tahan lama?

Baru pakai 4-5 jam, dah mula luntur, bercapok dan muka berminyak-minyak, macam tak solek je?

Haa meh sini dengar cara mudah untuk dapatkan kulit lembut yang sihat, kurang berminyak dan yang membantu kulit mengurangkan minyak secara semulajadi. Ini lah dia salah satu kebaikan yg I dapat selepas berbulan amalkan Radiance Signature. Kulit I jadi mudah sebati dengan solekan, tak perlu guna sponge atau brush untuk oleskan mekap tu, I guna jari je sebab kulit lembap dan moist selalu.

Dan yang paling best, I tak perlu nak guna makeup primer.

Fungsi makeup primer ni untuk membantu mekap bertahan lebih lama di atas permukaan kulit dan bantu kulit kita lembap supaya senang mekap tu di pakai.

Tapi  sekarang tiap-tiap hari I cuma guna BB cream dan selapis translucent powder, dan mekap I bertahan sehingga ke waktu malam, tak perlu nak touch-up atau mekap semula.

Dan kulit memang terasa lembap je, tak kering langsung walaupun berjam-jam duduk bawah air-cond. Sebab I ni spesis yang malas, nak cepat je selalu, mana sempat nak tempek moisturizer semua tu, cuma sempat calit mana-mana yg penting je sebelum keluar ke ofis.

Jadi lepas guna Radiance Signature ni, minyak kat kulit muka I lebih terkawal, tu lah hasilnya solekan bertahan lama dan tak mudah luntur walaupun berpeluh dan duduk di bawah cahaya matahari.

Overall memang two thumbs up untuk collagen Radiance Signature,puas hati sesangat kulit jadi semakin cerah dan glowing dan bila I memilih untuk bersolek, I cuma guna BB cream sebagai asas, tak perlu mekap over sangat, saving sikit duit beli mekap haha :p

Produk berkualiti Radiance Signature yang memberikan hasil ni hanya dijual oleh agen dan stokis berdaftar sahaja. Jangan marah-marah iouls kalau terbeli Radiance Signature tiruan dari seller mana-mana ntah. Haa time tu duit banyak habis tapi kesan tak dapat-dapat, memang tu kes sadis, tak dapat den nak menolong. ;)

Ingat!

JAUHI PRODUK TIRUAN!

Jadilah penguna yang bijak!

Bagi yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Radiance Signature Whitening & Glowing Series ni, boleh Like & Follow pages berikut:

Facebook: Radiance Signature Malaysia

(https://www.facebook.com/RadianceSignatureMalaysia)

Instagram: radiancesignature

 

Testimoni 12: Cerah Semulajadi dengan Radiance Signature

Thursday, April 17th, 2014

Salam semua!

Nak tahu apa bezanya diantara kulit cerah semulajadi vs kulit cerah TAK semulajadi?

Bezanya ialah kulit cerah semulajadi ni tona warna kulitnya cerah sekata di seluruh anggota badan. Jadi nampak semulajadi lah bila satu badan nampak cerah dan bukannya kulit muka saja yang cerah. Siapa yang tak mahu kulit wajah dan kulit badan cerah sempurna kan?

Tapiiiiiii kebanyakannya skincares ‘whitening’ tu semua, hanya mampu mencerahkan kulit muka je, kulit badan tak cerah, kulit tangan pon gelap, sebab fokus krim tu semua hanya untuk kulit wajah. Lagipun kita sendiri lebih banyak berbelanja untuk penjagaan kulit muka je, jarang-jarang ada yang menitik beratkan penjagaan kulit badan. Tu la hasilnya kulit muka je putih, kulit badan lain bebenor warnanya dari muka.

Jadi……..

Disinilah peranan collagen kecantikan.

Sebab collagen kecantikan (yang benar-benar memberikan berkesan dan berkualiti tinggi) seperti Radiance Signature membantu mereka yang diluar sana yang idamkan kulit cerah sekata seluruh badan.

 

Kenapa kita katakan cerah dan bukannya ‘putih’?

Sebab kami percaya yang setiap orang ada had kecerahan kulit masing-masing.

Jadi Radiance Signature membantu kita semua untuk mencapai tahap maximum kecerahan kulit kita bergantung kepada genetik masing-masing.

Cuba lihat testimoni hebat dari sis ni!

Baru consume 1 kotak Radiance Signature dan lihatlah perubahannya!

Yang kanan tu SEBELUM dan di sebelah kiri SELEPAS.

Alhamdulillah, selepas consume 1 kotak Radiance Signature, kulit dia jadi semakin cerah dan gebu dan yang paling penting kulit tengkuk pon cerah haaa bukan kulit muka je!

Sis ni pon dah repeat order lagi sebab beliau ni bakal pengantin tak lama lagi, haruslah semakin cerah menawan nanti selepas consume Radiance Signature kan?  :)

Jadi bagi mereka yang idamkan collagen kecantikan yang dijamin HALAL, SELAMAT dan mendapat KELULUSAN KKM dan yang paling penting BERKESAN?

Cubalah Radiance Signature.

 

Tapi ingat, produk berkualiti Radiance Signature yang memberikan hasil ohsem ni hanya dijual oleh agen dan stokis berdaftar sahaja. Jangan marah-marah iouls kalau terbeli Radiance Signature tiruan dari seller mana-mana ntah. Haa time tu duit banyak habis tapi kesan tak dapat-dapat, memang tu kes sadis, tak dapat den nak menolong. ;)

Ingat!

JAUHI PRODUK TIRUAN!

Jadilah penguna yang bijak!

Bagi yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Radiance Signature Whitening & Glowing Series ni, boleh Like & Follow pages berikut:

Facebook: Radiance Signature Malaysia

(https://www.facebook.com/RadianceSignatureMalaysia)

Instagram: radiancesignature

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.