Product Review: Dejavu Fiberwig Extra Long Mascara

by on April 25th, 2012
7 CommentsComments
´╗┐
Assalamaulaikum semua!

Entry yang sering dinantikan oleh gadis-gadis yang gemar menjaga keterampilan diri aka suka mencantikkan diri, sudah datang! Hoyeh hoyeh! :P

So untuk kali ni I nak review mengenai alat solekan kegemaran I iaitu mascara! Ye, ye tahu sebelum ni I ade review yg hampir serupa jugak tapi entahlah kalau orang tanya I alat solek apa yang paling I kerap beli, I mesti akan jawab mascara. Bukannya mascara yang I beli tu comfirm tiap-tiap bulan akan habis, hamboi korang ingat I lentikkan hujung rambut ke ape sampai sebatang mascara boleh habis dalam sebulan?

Takdelah wei! Fitnah! :P

Cuma mascara ni perlu dibuang 4 bulan sekali disebabkan oleh backteria, so I would definitely throw away my mascara after 3 months sama ada mascara tu masih banyak lagi atau tidak. Yelah tak salah nak melawa dah memang lumrah kita sebagai makluk yang bernama perempuan kan, cuma perlulah jaga kebersihan untuk elakkan mata korang kena jangkitan kuman.

So mascara yang I baru beli bulan ni ialah mascara Fiberwig Extra Long, do check my personal opinion below. ;)

 

Price: RM59.90, not cheap but not so pricey either..

Bagi I harga dia reasonable la tapi kalau tambah rm30, you can get a fabulous mascara from the high-end store macam Dior kan? Plus, I don’t fancy paying a lot of money just for a mascara sebab I kena buang benda alah tu setiap 3 bulan sekali kan? haha :P

Available at: Sasa store.

 

credit picture to: Google search.

Sorry! I lupe nak snap picture mascara tu waktu kat rumah,

maybe later lepas balik kerja, I’ll update the picture okay. ;)

 

Function: To lengthening your natural eyelashes.

Jadi sesiapa yang nak bulu mata panjang sampai hampir cecah kening, boleh cuba mascara ni haha but seriously takdenya bulu mata I boleh cecah kening bila pakai mascara ni, tapi yes, memang bulu mata jadi sangat panjang lepas pakai mascara ni.

Pro: This product does live up to it’s expectation, a satisfying lengthening mascara, for it’s price. No irritation, no clump if you do apply the mascara properly. The mascara effect is natural enough, if you wear it for 2 coatings, even 4 coatings pun masih nampak natural on day light.

For guys dia takkan perasan pun korang pakai mascara leghetening ke ape ke tapi kalau jumpa kawan perempuan pasti dia akan tegur, “Eh serious panjang betol bulu mata kau hari ni okayyy! hahaha :P

Dan mascara ni takde clump atau ketul-ketulan hitam *apekah yang I cuba nak explain ni? hahaha* yang nampak fake hasil dari pemakaian mascara, so far I guna 2 coatings untuk dapatkan hasil seperti dibawah.

 

Cons: It’s waterproof.

Ughhh not a good choice for those yang perlu buang mascara waktu nak ambik wudhu’, so my advice, better lah kita pakai non-waterproof mascara, senang sikit nak tonyoh buang.

I personally do not fancy waterproof mascara tapi mascara ni bagus jugak sebab boleh ditanggalkan dengan mudah menggunakan warm water atau air yg suam-suam kuku, like most Japanese made mascara, memang macam tu la cara nak tanggalkannya.

 

The Result:

Tak nampak hasil dia? alaaa, ok ok, meh sini tengok close up picture pulak. ;)

Gambap di-snap sebentar tadi kat office, haha, kat mata tu I cuma gunakan mascara dengan eyeliner kaler hitam jek.

My two cents on this? I bagi 3.8 stars out of 5.

My personal recommendation: In sum, this mascara is pretty impressive for it’s price. Sesuai untuk sesiapa yang inginkan bulu mata yang nampak lebih panjang dan melentik, tapi I tak berapa minat sangat rupa tu, I’m more of a volumizing mascara sort of girl hehe :D T

A must-try waterproof mascara for those who refuse to deal with “scary ┬ápanda eyes” waktu ter-menangis gaduh dengan boyfriend ke atau waktu hari hujan :P

 

 

 


Go to the main page

Categories: Beauty Tips, My Experiences, Review, Yours Truly

Comments

Feed
Trackback URL

Leave Comment

Commenting Options

Alternatively, you can create an avatar that will appear whenever you leave a comment on a Gravatar-enabled blog.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.