Posts Tagged ‘Legal Attachment’

Pengalaman 3 minggu Legal Attachment di firma guaman

Saturday, March 10th, 2012

Assalamualaikum, everyone!

Terlebih dahulu I nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga pada semua followers baru dan followers lama yang setia sangat-sangat bukak blog I ni dan masih memfollow atau baru mem-follow blog ni, seriously for someone who rarely updated her blog, I thank you all of you from the bottom of my heart for your sincerity in following my blog, wahhhh sudah cecah 3000+, sukeeeeeeeeeeee (^____^)

Akhirnye hari ni I berjaya merajinkan diri untuk meng-update blog sepi I ni hehe maaf dong, harap-harap lepas ni I akan lebih berdisplin sikit dan rajin update blog haha.Kalau ada yang tidak mengikuti perkembangan I di FB atau di Twitter mesti tertanya-tanya manalah hilangnye si budak dangobunny ni, berminggu-minggu tak update blog haha, so ini lah nak story ni apa yang I buat sepanjang 3 minggu lebih tidak meng-update blog. *wink*

Sebenarnye sekarang ni I tengah buat legal attachment selama 3 bulan kat firma guaman di Melaka, masuk kerj 8:30 am balik pulak 5:30 pm, tu pasal la balik kerja je I tak larat nak buat apa dah haha konon-konon penat buat kerja la kan, konon-kononnye je la haha.

Hari pertama masuk firm; muka ketat dan sangat skema sekali sebab memakai baju yang begitu formal bagaikan hendak pergi ke court. Emosi pulak celaru dengan ketiadaan kerja untuk dibuat lalu menghabiskan sebanyak mungkin waktu yang ada untuk mengambil gambar sendiri :P


Oh ye, beberapa hari yang lepas baru je result final exam untuk semester lepas keluar, alhamdulillah I lulus semua subjects dan keputusan pun setimpal dengan usaha I hehe cuma gotta work extra hard untuk next semester lah. In the means time, haruslah happy-happy kan diri bekerja sambil menimba pengalaman sepanjang 3 bulan legal attachment ni.

 

Well working life so far biasa je, buat this and that, ada hari yang memenatkan sikit ada hari yang memang tak tau nak buat apa sebab takde kerja nak dibuat haha. But most of the time our boss will assign us to do reports and authorities research for the clients’ cases. Honestly, I miss my college life so badly! Erk except for the part where we have to studies for the sake of final exam haha, yang tu langsung I tak rindu, I bet everyone felt the same thing too :P

Anyway, ada banyak gambar yang I telah compiled kan sepanjang 3 minggu memasuki legal attachment ni, so enjoy the pictures yeah ;)

Week 1 Legal Attachment.

Kami masih tercari-cari port best untuk pergi makan lunch, bila terjumpa port baik agak terkedu hendak makan bila lauk pauk yang diambil boleh cecah total rm25, ayoooo, itulah akibatnye kalau ambik sampai 3 ekor udang galah tanpa berfikir panjang :P

Week 1

Bila bos bagi green light dan benarkan kitorang pakai pakaian separuh formal untuk ke firm, makanye mulalah mood nak melawa tu datang lalu mengenakan tudung colorful yang meriah bagaikan pelangi untuk ke pejabat seperti biru, kuning, hijau dan sebagainye :P

Suasana dalam firm, yang files berbagai warna tu semuanye file clients.

 

Week 2

Me, Wana dan Nina. Baru lepas makan waktu ni, masing-masing pose cover kecomelan perut, kidding! :P

Week 2

Mood kitorang tiap-tiap kali balik kerja memang sebegini hyper ye.

Tapi bila pegi kerja muka kitorang erk takde gambar nak pegi kerja pon kan, obvious sangat lah kitorang memang takde mood langsung nak bergambar pepagi buta -___-

Week 3

Gambar ni baru je diambil semalam, waktu ni kitorang ikut boss pergi case mentioning dengan hearing, tapi sebab kitorang sampai pukul 9 am, case pulak start pukul 11 am sebab pihak Defendant ade hal kecemasan sikit, so kitorang merayau lah masuk court magistret la, session la, mahkamah tinggi la and dengar macam-macam jenis cases hari tu :D

 

 

p/s: Thank you so much for the overwhelming comments on my last post. :’) serious terharu dengan some of the sweet and heart warming comment sent by my dearest readers. Insyallah I akan cuba balas semuanye bila ade kelapangan waktu ye.

Next entry will be a beauty entry yayyyyyy! (^_~)

 

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.